extra's

 Home

 Motor

 Aandrijving

 Carrosserie

 Remmen

 Foto's

 Links

 Contact

 Unimog

Als extra's zitten erop gemonteerd: Electrische stuurbekrachtiging (EPS)van een Corsa-B 1.2-16v van bouwjaar '98. Daarbij werkt de stuurbekrachtiging met een electromotor op de stuurkolom. Daardoor heb ik de complete stuurkolom in mijn auto moeten bouwen inclusief de stuurkolomschakelaars en gedeeltelijk de electrische bedrading van de Corsa. Het stuur is gebruikt van een Corsa-B GSI van de eerste serie, het driespaaks leren stuur zonder airbag. Het storingslampje zit nu op de plaats van het alarmlicht controlelampje. De diagnosestekker van de Corsa is ook weer gebruikt zodat de stuurbekrachtiging ook uitgelezen kan worden door een Opel-dealer als er een storing optreedt. Voor de stuurbekrachtiging is er een motortoerentalsensor en een snelheidssensor extra gemonteerd. Het snelheids signaal wat afgegeven wordt, is nog niet de juiste hoeveelheid waardoor de bekrachtiging niet genoeg afneemt als de rijsnelheid toeneemt.

Het volgende dat er als extra op gemonteerd is, is een cruise-controle van John-Gold werkend op de originele stuurkolomschakelaar van een Zafira, de andere schakelaar is ook van een Zafira met de bediening voor een boordcomputer erin. Die zit er nog niet in, maar misschien komt dat nog wel.

Dan is er ook een regensensor gemonteerd. Dit was mogelijk doordat het ruitenwisserintervalrelais  ook gebruikt is van de Corsa. Deze regensensor is te bestellen bij een Opel dealer. Opel nummer 6238269.

Doordat er een originele achterruitenwisser van de C-Caravan is gemonteerd kon ik ook het intervalrelais van de Corsa daar voor gebruiken.

Het richtingaanwijzerrelais en de alarmlichtschakelaar zijn ook gebruikt van de Corsa.

Dan heb ik nog een VDO navigatie systeem in de auto gemonteerd.