www.kadett-c-diesel.nl
 Motor

 Aandrijving

 Carrosserie

 Remmen

 Extra's

 Foto's

 Links

 Contact

 Unimog

Dit is de homepage van de waarschijnlijk eerste en enigste kadett-C met dieselmotor.

Laatst gewijzigd 05-10-2005

Let op nieuw mobiel nummer, kijk bij contact.

Op de volgende pagina's wil ik U proberen uit te leggen wat er zoal is veranderd aan de auto om deze door het RDW goedgekeurd te krijgen met de dieselmotor.

Al sinds een aantal jaren liep ik met de gedachte om een dieselmotor in een C-kadettje te leggen. Maar het verwachte probleem van de goedkeuring door het RDW weerhield mij ervan om de plannen uit te voeren. Eind 2001 heb ik de gedachte nogmaals voorbij laten komen  en ben daarmee bij het RDW gaan informeren of ik er een type-goedkeuring op kon krijgen. Volgens de hen mocht het geen probleem zijn zolang ik maar binnen de 40% meervermogen zou blijven.

Toen ik dat eenmaal wist werd er gezocht naar een passende motor, mijn gedachte gingen uit naar een 1.7TD (Isuzu) van de astra-F. Nadat ik erachter kwam dat deze motor er niet zo makkelijk in te leggen was heb ik besloten voor een iets grotere motor (there's nothing but cubic inches zegt een Amerikaan). Het moest en zou dan een 23DTR van een Omega-A worden. Het nadeel eraan was dat ik opzoek moest naar een 1600 carrosserie, en het liefst van een Caravan of een City, want anders kwam ik met het vermogen in de knoei. Een 16S heeft 75 pk, de 23DTR heeft 101 pk, en 75pk + 40% is 105 pk, dus nog 4 pk ruimte.

Kijk onder de diverse knoppen, aan de linkerzijde, naar de wijzigingen die er doorgevoerd zijn, en die waren niet alleen om de auto goedgekeurd te krijgen bij het RDW maar ook voor mijn eigen plezier.

Ik ben ook begonnen met een nieuwe hobby. Dit is een Mercedes Unimog 421 van het bouwjaar 1969. Het is de bedoeling dat ik die ook weer netjes ga klaar maken zodat ik er weer mee kan rijden. Hij ligt nog een beetje uit elkaar. De cabine moet op diverse plaatsen uitgestukt worden en de motor moet ook even nagekeken worden. Dus kijk verder onder het knopje "UNIMOG".